Zoeken

Marokko: Spanjaarden en Portugezen geïnteresseerd in halalmarkt

12 oktober 2020 - 22:00 - Marokko

©

Spaanse en Portugese bedrijven zijn geïnteresseerd in de halal verkoop van goederen en levensmiddelen in Marokko. Volgens hen is het een veelbelovende sector waar ze nieuwe kansen zien.

Om het halal keurmerk te kunnen gebruiken, moeten bedrijven eerst voldoen aan een aantal criteria. Coördinator Gemma Gil van Stichting ’Drie Mediterrane culturen’ vertelt dat er een virtueel platform zal worden opgezet, waarop wordt uitgelegd wat de beste strategieën zijn om deze markt te benaderen, meldt Les Eco.

Volgens de initiatiefnemers van dit nieuwe platform neemt de halal-markt een grote vlucht. Voor bedrijven is het een mooie kans om meerdere doelgroepen te bereiken. "Een groeiende markt waarin de klanten bereid zijn om veel geld uit te geven." In Spanje heeft de halalmarkt de afgelopen twee jaar in totaal 1,5 miljard euro opgeleverd. De Franse markt doet het nog beter met een winst van 5 miljard euro.

Ook voorspellen analisten dat ’halal’ toerisme de komende jaren zal groeien. Zij baseren hun analyse op een rapport van Global Muslim Travel Index.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team