Zoeken

Koeweitse Alargan betreedt Marokkaanse markt

7 oktober 2020 - 15:51 - Marokko

©

De Koeweitse vastgoedontwikkelaar Alargan International Real Estate staat op het punt om een groot vastgoedproject in Marokko te lanceren. Ze stellen hiervoor 314 miljoen dirham beschikbaar, ruim twee jaar na hun installatie in het koninkrijk.

De Koeweitse vastgoedontwikkelaar heeft zojuist de financiering van de eerste fase van zijn geplande investeringen in het koninkrijk afgerond. Het Marokkaanse dochterbedrijf, Socrates Development Company, die ze samen met andere Koeweitse investeerders beheren, heeft een inzamelingsactie van 314 miljoen dirham afgerond. Ze beginnen dus met de bouwfase van hun eerste grote project in de wijk Maarif in Casablanca. Het gaat over residentieel en commercieel onroerend goed.

De transactie kwam tot stand door middel van een kapitaalverhoging, voorbehouden aan nieuwe investeerders, via het Arab Fund for Economic and Social Development (AFESD). Ze hebben recentelijk hun eerste kapitaaltransactie in Marokko ondertekend. De groep, opgericht in 1975, is gevestigd in Koeweit en komt alleen tussen in de vorm van leningen. Eind juni 2020 hebben ze ook 73 leningen verstrekt ter waarde van bijna 4,6 miljard dollar (meer dan 40 miljard dirham) ter ondersteuning van de Marokkaanse economie.

Naast de initiële investering van Socrates Development Company en de fondsenwerving voor de eerste vastgoedprojecten in de economische hoofdstad, wil de Alargan-groep nog meer dan twee miljard dirham extra investeren. De financiering wordt aangevuld met bankschulden en voorschotten van klanten.

De groep die in 1994 werd opgericht, richt zich op hoogstaand en commercieel vastgoed, maar overweegt ook het segment van sociale huisvesting en toerisme. Dit zal wel moeten wachten tot een meer gunstige economische situatie, meldt Challenge.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team