Zoeken

Marokko goede marktspeler halal-producten

25 november 2020 - 21:00 - Economie

©

Marokko kan een goede producent worden voor de halal-markt. Alleen zijn er wel duidelijke richtlijnen nodig, wordt er tijdens een webinar van La Vie éco geopperd.

Volgens de website groeit de halal-markt in de wereld jaarlijks met 4%. Een goede kans voor Marokko om als marktspeler tevoorschijn te komen, vindt de Marokkaanse exportvereniging Asmex. Volgens de prognoses zal in 2026 een aanzienlijk groei zijn van de desbetreffende markt. Asmex vindt dat Marokko een goede kans maakt om hiervan te profiteren. Het koninkrijk is qua ligging, diversiteit en transport goed voorzien.

De Marokkaanse overheid moet wel de markt ondersteunen om dit mogelijk te maken, aldus Asmex. Het land heeft ongeveer 150 halalbedrijven. De kosten om de producten te voorzien van keurmerken zijn volgens de ondernemers te hoog. Dat weerhoudt hen om de internationale markt op te zoeken. Een goede strategie is daarom van groot belang, zegt de exportvereniging.

Deskundigen raden halalbedrijven aan om hun aanbod te verbreden. Ook zeggen ze dat ondersteuning belangrijk is, zodat het koninkrijk geen kansen misloopt. Op internationaal vlak is het wettelijk bepaald dat deze producten voorzien zijn van een halal-certificaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team