Zoeken

Luxemburg opent handelskantoor in Casablanca

11 oktober 2020 - 16:50 - Marokko

©

Luxemburg gaat een handelskantoor in Casablanca openen om de handelsbetrekkingen tussen de twee landen te versterken. De regering van het Europese land kondigde dit deze week aan.

Het bureau voor handel en investeringen in Luxemburg (LTIO) doet dit naar aanleiding van een bezoek aan Marokko in september. De handelsmissie stond onder leiding van hertog Guillaume von Luxemburg. Het zal het negende LTIO-kantoor ter wereld zijn en de enige in Afrika.

Het doel van het LTIO is om Luxemburgse bedrijven bij te staan die in Marokko willen investeren. Het kantoor gaat ook de economische kansen in het koninkrijk en de rest van Afrika bestuderen. Tijdens de persconferentie hierover bevestigde de Luxemburgse minister van Economie Franz Fayot dat Marokko een knooppunt vormt in Afrika.

Op 10 november wordt een webinar georganiseerd door het Marokkaanse ministerie van Economische Zaken en de Luxemburgse Kamer van Koophandel. Het doel van het webinar is om bedrijven in beide landen voorlichting te geven over de diensten van het nieuwe kantoor.

Het LTIO-kantoor zal ook Marokkaanse investeerders en bedrijven ondersteunen waar Luxemburg als Europese toegangspoort kan fungeren. "Het is een belangrijke stap in het versterken van de economische uitwisselingen tussen de twee landen", zegt Arman Haloui, de leider van dit nieuwe handelskantoor. Halou isi ook de honorair consul van Luxemburg in Marokko, meldt persdienst MAP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team