Zoeken

Brazilië wil Marokkaanse halalmarkt veroveren

9 december 2021 - 15:40 - Economie

producten-halal-brazilie-marokko.jpg

Brazilië is ’s werelds grootste exporteur van halal voedsel. Dit blijkt uit een rapport van de internationale firma Dinar Standard over de wereldwijde toestand van de islamitische economie.

Met een export van halalvoedsel ter waarde van 16,2 miljard dollar is Brazilië de grootste exporteur ervan ter wereld, 12% meer dan India, dat tweede is, aldus het rapport. "Momenteel zijn wereldwijd 1,9 miljard consumenten moslim. Naar schatting zal in 2060 één op de drie mensen moslim zijn. Dus we hebben een enorm potentieel," zegt Elaine Franco de Carvalho, coördinator van Fambras Halal, een van de belangrijkste certificeringsinstanties voor halal in Brazilië, meldt Agencia Brasil.

Lees ook: Brazilië grootste exporteur van halalproducten ter wereld

"Moslimconsumenten zijn ook erg loyaal. Wanneer zij een gecertificeerd merk vinden dat een kwaliteitsproduct levert, blijven zij dat trouw," voegt zij eraan toe. Uit een rapport van het Braziliaanse staatsagentschap blijkt dat de halalmarkt groeit in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en ook in Brazilië. Indonesië is de grootste importeur van halalproducten.

Lees ook: Marokkaanse halal wil Canadese markt veroveren

Volgens Franco de Carvalho importeren bijna alle Europese landen en de Verenigde Staten halal voedsel omdat daar ook veel moslims wonen. Het Braziliaanse staatsagentschap meldt verder dat ongeveer 450 Braziliaanse bedrijven halal-gecertificeerd zijn door Fambras Halal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team