Zoeken

Marokko: sextortion-netwerk ontmanteld

30 december 2021 - 19:40 - Marokko

©

De anti-cybercriminaliteit en anti-gangbrigades van Marrakech hebben vier mensen gearresteerd in het kader van een onderzoek naar een sextortion netwerk. De slachtoffers zijn inwoners van Qatar.

Het begon allemaal met een aanbod voor virtuele seks via Instagram door een afperser die onder een valse naam werkte, meldt Assabah. Hij dwong een inwoner van Qatar om geld te betalen aan verschillende mensen. Hij dreigde een compromitterende video op een pornografische website of op sociale media te plaatsen. Het slachtoffer gebruikte zijn smartphone om verschillende geldbedragen van 10.000 dirham over te maken. De bedreigingen hielden echter niet op. Het slachtoffer diende vervolgens een klacht in bij de procureur des Konings.

Lees ook: Hervé Renard slachtoffer van sextortion in Marokko

Dankzij de telefoonproviders, het geldtransferbedrijf en Instagram zelf, konden de dienst voor cybercriminaliteit en de anti-gangbrigade, de verdachten identificeren.
Eén persoon werd gearresteerd in Beni Mellal. Hij was verantwoordelijk voor de ontvangst van de eerste twee geldtransfers van de Qatarees. De verdachte kreeg een voorschot van 1500 dirham. Hij vertelde de rechercheurs dat het brein van het netwerk, die amper 19 is, de rest van het geld kreeg en werd bijgestaan door zijn oudere 29-jarige broer.

Lees ook: Marokko : slachtoffer sextortion deelt haar verhaal

Verscheidene onderdanen van Qatar waren het slachtoffer van dit netwerk. In een tijdspanne van vijf maanden ontvingen de daders een bedrag van 150.000 dirham. Rechercheurs arresteerden de leider van de bende in Oued Zem en de vierde verdachte in Casablanca. Deze laatste werkte in een geldtransferkantoor in Hay Farah. Na hun arrestatie zijn zij voor de strafkamer van de rechtbank van eerste aanleg te Marrakech gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team