Zoeken

Marokko: man uit Midden-Oosten slachtoffer sextortion door studenten

2 februari 2022 - 18:20 - Marokko

©

Vier verdachten zijn vorige week door de gerechtelijke politie in Settat, in samenwerking met de technische en wetenschappelijke politie, gearresteerd wegens sextortion op sociale media.

Een van de slachtoffers van de verdachten, vier studenten aan de Universiteit Hassan I, deed aangifte van seksuele afpersing bij de politie. Hij beschuldigt de studenten van oplichting, seksuele chantage en bedreigingen met de publicatie van intieme foto’s op sociale media.

Lees ook: Marrakech: jongemannen veroordeeld voor sextortion

Hespress bericht dat de bende twee jonge meisjes inzette om de slachtoffers te verleiden op sociale media. De slachtoffers werden vervolgens overtuigd om intieme beelden van zichzelf door te sturen. De naaktbeelden werden dan gebruikt om hen af te persen. Om de beelden niet op internet te verspreiden vroegen de verdachten grote sommen geld aan de slachtoffers.

Dankzij gegevens die door de wetenschappelijke politie werden verschaft, lukte het de gerechtelijke politie in Settat om de verdachten te lokaliseren. Alle vier werden in een appartement in dezelfde stad gearresteerd. De politie nam elektrische apparatuur in beslag in de woning.

Lees ook: Marokko : slachtoffer sextortion deelt haar verhaal

De vier verdachten werden in voorlopige hechtenis genomen onder toezicht van het parket. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team