Zoeken

Marokko: leningen aangegaan door overledenen

9 januari 2022 - 15:00 - Marokko

©

Verschillende personen, waaronder een manager van een kredietagentschap in Rabat, zijn voor de procureur des Konings geleid wegens fraude. Ze zouden documenten hebben vervalst om kredieten te verkrijgen op naam van overleden personen.

In Rabat blijken overleden personen een reeks kredieten te zijn aangegaan. Het meesterbrein van deze bende oplichters is de manager van een kredietagentschap. Volgens de krant Assabah creëerde hij valse dossiers om kredieten op korte termijn te verkrijgen. Hij is erin geslaagd een netwerk van handlangers op te richten, die hem valse arbeidsbewijzen, loonstrookjes en vervalste officiële documenten bezorgden.

Lees ook: Rabat: slachtoffers beroofd van 100.000 tot 360.000 dirham

De zaak kwam aan het licht toen een weduwe een klacht indiende nadat zij had opgemerkt dat er een lening was aangegaan op naam van haar echtgenoot, lang nadat hij overleden was. Na nog meer klachten stelde de Gerechtelijke Politie (BNPJ) uiteindelijk een aanvullend onderzoek in.

Lees ook: Arrestatie voor hacken bankrekeningen in Tetouan

De verdachten werden gearresteerd en voor de rechter gebracht. Omdat de advocaten van de verdachten tijdens de eerste zittingen niet aanwezig waren, werd de voorlopige hechtenis van de verdachten verlengd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team