Zoeken

Marrakech: jongemannen veroordeeld voor sextortion

8 januari 2022 - 18:20 - Marokko

©

Drie jonge Marokkaanse mannen zijn gearresteerd en voor de rechtbank van Marrakech geleid omdat zij een Qatari hebben gechanteerd.

De hoofdverdachte in de zaak is maandag tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens sextortion. Een verdachte werd vrijgesproken en twee andere beschuldigden werden veroordeeld tot respectievelijk vier en één maand celstraf.

Lees ook: Sextorsion organisatie opgerold in Tetouan

De zaak kwam afgelopen november aan het licht. De jongemannen namen contact op met het slachtoffer via sociale media, waarbij één van hen zich voordeed als een meisje en hem virtuele seks aanbood op Instagram. Het was pas later dat de Qatari de valkuil doorhad. De klager werd daarna door verschillende personen gechanteerd.

Lees ook: Marokko: sextortion-netwerk ontmanteld

De verdachten zouden hebben gedreigd een compromitterende video op het web te plaatsen, waarop hij in een "onfatsoenlijke" houding te zien zou zijn, indien hij hen niet betaalde. De klager zou vervolgens verschillende keren geldbedragen tussen 2500 en 4700 dirham naar hen hebben overgemaakt. De verweerders bleven hem echter lastig vallen door meer geld te vragen, hetgeen de Qatari ertoe aanzette een klacht in te dienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team