Zoeken

Rabat: slachtoffers beroofd van 100.000 tot 360.000 dirham

1 januari 2022 - 14:58 - Marokko

©

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft woensdag vijf personen aangehouden en in hechtenis genomen wegens hun vermeende betrokkenheid bij een geval van valsheid in geschriften, oplichting en verduistering van andermans eigendom.

De arrestaties volgden op een onderzoek onder toezicht van het bevoegde parket, aldus een verklaring van DGSN. Het zijn een vrouw met meerdere veroordelingen en vier medeplichtigen, waaronder twee makelaars. Ze werden beschuldigd door een vrouw op sociale media.

Lees ook: Marokko: vonnis in zaak landdiefstal in Harhora

Volgens de voorlopige resultaten van het onderzoek hebben de verdachten, die deel uitmaken van een crimineel netwerk, het eigendom van het slachtoffer geroofd door aan te bieden om haar boerderij te verkopen in ruil voor een voorschot van enkele honderdduizenden dirham. Zij hadden echter eerder een hypotheek op het onroerend goed genomen en de waarborgsom ingehouden onder het voorwendsel dat deze zou worden gebruikt om de schulden van het onroerend goed af te lossen.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen steeds vaker slachtoffer vastgoedzwendel

De arrestanten worden ook verdacht van betrokkenheid bij het vervalsen van cheques en fictieve schuldbekentenissen, aldus de DGSN. Het onderzoek richt zich voorlopig op vijf slachtoffers die zijn opgelicht met bedragen variërend van 100.000 tot 360.000 dirham.

Het openbaar ministerie zal zijn onderzoek voortzetten om de zaak op te lossen, alle misdrijven aan het licht te brengen en alle betrokkenen te arresteren, aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team