Zoeken

Hervé Renard slachtoffer van sextortion in Marokko

25 februari 2021 - 13:20 - Sport

©

De voormalig coach van de Atlas Leeuwen, Hervé Renard, zou een klacht hebben ingediend naar aanleiding van een grimmig verhaal over afpersing. De politie van Oued Zem waar de afperser vandaan komt, heeft de vermeende dader aangehouden.

De oplichter zou op het internet bevriend zijn geraakt met Hervé Renard, voormalig coach van het Marokkaans elftal. Hij deed zich voor als een jonge Libanese vrouw en filmde hem in gênante situaties volgens Assabah.

Na Renard te hebben gefilmd, onthulde de jongeman zijn ware identiteit. Hij dreigde de gefilmde scènes met de huidige coach van Saoedi-Arabië te publiceren als hij weigerde om het 100.000 dirham te betalen. Maar de Franse technicus gaf zich niet gewonnen. Hij diende een klacht in tegen de afperser. De gerechtelijke politie is erin geslaagd om de dader van de sextortion te identificeren en te arresteren. Tijdens een huiszoeking namen rechercheurs een computer en drie camera’s in beslag.

Toen hij ondervraagd werd, bekende de verdachte. Op bevel van de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg van de stad, werd hij in voorlopige hechtenis genomen in de plaatselijke gevangenis van Oued Zem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team