Zoeken

Organisatie opgerold wegens seksuele afpersing studentes in Safi

11 juni 2022 - 17:40 - Marokko

©

In Safi heeft de Koninklijke gendarmerie een crimineel netwerk ontmanteld dat gespecialiseerd was in de seksuele afpersing van studentes. Een lid van de organisatie werd gearresteerd.

Alles begon met de klacht van een studente die een jaar lang seksueel gechanteerd was, meldt het Arabischtalige dagblad Assabah. De studente had op het internet een jongeman ontmoet die haar om foto’s en video’s vroeg. Na de foto’s te hebben ontvangen, dreigde hij ze op sociale netwerken te verspreiden als zij hem geen grote som geld zou overmaken.

Lees ook: Vrouw en minnaars opgepakt na sextape-chantage in Safi

De jonge vrouw besloot toen een klacht tegen hem in te dienen. De Koninklijke gendarmerie in Safi lokte de afperser in de val. Er werd een nep-afspraak tussen de twee op touw gezet. Toen de de enveloppe werd overhandigd, werd de jongeman op aangehouden.

Lees ook: Tetouan: leraar gearresteerd voor aanranding schoolmeisjes

Het netwerk waartoe de verdachte behoorde, zou studentes in verschillende andere steden seksueel hebben gechanteerd. De werkwijze was identiek. Een van de slachtoffers werd gedwongen geld van haar ouders te stelen en dit via allerlei tussenpersonen naar het criminele netwerk te sturen om "haar eer te redden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team