Zoeken

Marokko : slachtoffer sextortion deelt haar verhaal

14 december 2020 - 15:40 - Marokko

©

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen het slachtoffer geworden van seksuele chantage en oplichting via sociale media. Zo ook de 20-jarige Salma die werd uitgebuit door een jonge Marokkaan die in een van de Golfstaten woont.

Op 17-jarige leeftijd ontmoette Salma de dader. Hij beloofde om met haar te trouwen en ze zouden samen een luxe leven tegemoet gaan. Met deze beloftes wist de tiener haar ouders zo ver te krijgen dat ze toestemming kreeg om met de jongen te trouwen.

De jongeman, die op sociale media onder de naam Chasseur 2.0 actief was, stelde zich op als een beschermende aanstaande echtgenoot. Hij dwong Salma om een sluier te gaan dragen en hij verbood haar om naar het strand te gaan. Het verliefde slachtoffer stuurde op haar beurt intieme video’s en foto’s naar haar toekomstige man. Zo verzamelde de jongeman in drie jaar tijd zo’n 80 video’s van het slachtoffer.

Wat volgde was chantage en intimidatie. De dader eiste geld van Salma en dreigde het compromitterende beeldmateriaal openbaar te maken. Omdat de jonge vrouw niet in staat was om de exorbitante bedragen te betalen, stuurde de jonge Marokkaan de video’s naar haar kennissen en haar broer. Hierdoor zag de familie zich genoodzaakt om te verhuizen om het schandaal in hun woonplaats te vermijden. Salma overwoog op haar dieptepunt zelfs om een einde aan haar leven te maken.

Het geval van de afpersing van Salma werd als voorbeeld gebruikt tijdens een persconferentie van de Tahadi Associatie voor Gelijkheid en Burgerschap. De vereniging, die aandacht vraagt voor digitaal geweld tegen vrouwen in Marokko, heeft de verhalen opgetekend van 215 slachtoffers van sextortion.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team