Zoeken

Marokkaanse voetbalbond hekelt racisme tijdens CHAN in Algerije (video)

16 januari 2023 - 22:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft de "kwaadaardige en verwerpelijke acties", die plaatsvonden tijdens de opening van de 7ᵉ editie van het Afrikaans Kampioenschap van Naties voor lokale spelers (CHAN) in Algerije, aan de kaak gesteld en scherp veroordeeld.

De verklaring verwijst naar de spreekkoren tijdens de openingsceremonie van het kampioenschap in Algerije. Toeschouwers op de tribunes zongen toen: "Geef ze bananen! Marokkanen zijn beesten!" FRMF noemt dit "provocerend, surrealistisch en in strijd met de regels voor de organisatie van voetbalevenementen" onder leiding van de Confederatie van Afrikaans Voetbal (CAF).

Lees ook: Voor Algerije heeft Marokko nog nooit de CHAN gewonnen

De voetbalbond spreekt "zijn diepe afschuw uit over de racistische opmerkingen van de aanwezige fans tegenover het Marokkaanse publiek, dat bekend staat om zijn burgerzin" en verwerpt het abjecte gedrag dat in strijd is met de beginselen en waarden van het voetbal.

Lees ook: Marokko ziet af van deelname aan CHAN 2023 in Algerije

De FRMF zegt een brief te hebben gestuurd naar de CAF met de vraag verantwoordelijkheid op te nemen voor de flagrante overtredingen. De bond hoopt dat er passende maatregelen zullen worden genomen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen en opdat sportwedstrijden kunnen plaatsvinden in een geest van fair play en wederzijds respect.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team