Zoeken

Marokkaanse sportcommentator beIN Sports slachtoffer lastercampagne Algerije

20 januari 2023 - 21:00 - Sport

©

Jaouad Bedda, de Marokkaanse sportcommentator van beIN Sports, is het mikpunt van een haatcampagne van Algerijnse fans. Dat gebeurde nadat hij uitleg gaf over de redenen van de afwezigheid van Marokko op de zevende editie van het Afrikaans voetbalkampioenschap (CHAN 2023). In Marokko krijgt hij veel steun.

Het is begonnen met een polemiek. Een scheidsrechter van de CAF had Soedan een 3-0 toegekend in de wedstrijd van zondag tegen Marokko, dat niet deelneemt aan de CHAN 2023. Jaouad Bedda probeerde maandag in zijn commentaar tijdens de wedstrijd Kameroen-Congo opheldering te geven. "We gaan er niet van uit dat Marokko zich heeft teruggetrokken uit de CHAN, maar het kon er niet naartoe voor de aanvang van het toernooi", zei hij.

Lees ook: Marokko ziet af van deelname aan CHAN 2023 in Algerije

Een aanvraag van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) om de Atlas Leeuwen met een vliegtuig van Royal Air Maroc rechtstreeks van Rabat naar Constantine te vliegen, werd door de Algerijnse autoriteiten afgewezen. Volgens de Marokkaanse sportcommentator vindt het CHAN daarom ook plaats zonder de belangrijkste Afrikaanse teams, met name Marokko, Egypte en Tunesië.

Deze opmerkingen maakten de Algerijnse fans kwaad. Ze zijn op Facebook een vijandige campagne begonnen. "De Marokkaanse commentator Jaouad Bedda provoceert. Het lijkt alsof al zijn opmerkingen tegen Algerije gericht zijn", schreef een Algerijnse fan. Een ander riep het organisatiecomité van het CHAN op om in een communiqué de opmerkingen van Bedda te veroordelen.

Lees ook: Algerije reageert op uitspraken sportcommentator Hafid Derradji over Marokko

In Marokko werd snel gereageerd. Op Twitter deelden Marokkaanse fans de hashtag "We zijn allemaal Jaouad Bedda" als teken van steun voor de commentator. "Is het moeilijk om de waarheid te vertellen? Marokko heeft zich niet teruggetrokken. Algerije is de kanker van Afrika geworden, in dienst van het Europese kolonialisme. We zijn allemaal Jaouad Bedda," aldus een internetgebruiker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team