Zoeken

CHAN 2023: van aanranding beschuldigde journalist wijst naar Marokko

30 januari 2023 - 22:00 - Sport

©

De mediafunctionaris van de Confederatie van Afrikaans voetbal (CAF), de Beninese journalist Sohoundé Pépéripé, wordt door een Marokkaanse vrouw beschuldigd van aanranding tijdens het Afrikaans kampioenschap voetbal (CHAN 2023) in Algerije. Hij ontkent de aantijgingen en beschuldigt Marokko.

De Beninese sportjournalist wordt beschuldigd van poging tot seksuele aanranding van een Marokkaanse medewerkster van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de levering van de apparatuur voor de video-ondersteuning voor arbitrage. "Er wordt gesproken over ongepast gedrag. Ik werd voor vijf jaar gestraft zonder dat ik het recht kreeg mezelf te verdedigen of om de aanklager te confronteren. Ik ken haar niet. Ik weet niet waar ze het over hebben," zei Sohoundé Pépéripé in een interview met de Algerijnse krant El Khabar.

Lees ook: CHAN Algerije: Marokkaanse doet aangifte van aanranding

De journalist gelooft dat hij het slachtoffer is van een valstrik. Volgens hem vormen de uitspraken die hij op 14 januari deed tijdens een verjaardagsfeest dat voor hem werd georganiseerd in Constantine (Algerije), de basis van deze beschuldigingen. Hij zei toen dat Algerije het verdiende om de Afrika Cup 2025 te organiseren.

De video van de ceremonie ging viraal op sociale media en werd naar verluidt niet goed ontvangen door Marokkaanse internetgebruikers. "In dezelfde nacht ontmoette ik Marokkanen die me zeiden dat ik een sociale media ster was geworden en dat ik hun vijanden heb gesteund", zegt Pépéripé, die vermoedt dat Marokko achter deze affaire zit.

Lees ook: Marokkaanse sportcommentator beIN Sports slachtoffer lastercampagne Algerije

"Bij een zaak als deze begint het altijd met een waarschuwing of een berisping, er is een schaal van sancties. Ik werd direct geschorst. Dit is niet normaal. Je moet begrijpen wat er gebeurd is. Alles was goed geregeld," voegde de Beninese sportjournalist eraan toe. "Er is een conflict tussen Algerijnen en Marokkanen. En ik steunde de Algerijnen. Dat is de waarheid," concludeerde Pépéripé.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team