Zoeken

Marokkaanse voetbalbond vraagt CAF om Algerije te straffen

8 maart 2023 - 11:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) is niet tevreden met het besluit van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) met betrekking tot de afwezigheid van het Marokkaans elftal op het CHAN-2023 en de anti-Marokko verklaringen tijdens de openingsceremonie van het kampioenschap in Algerije.

De FRMF verwachtte dat de CAF Algerije zal straffen voor de aanvallen die plaatsvonden tijdens het African Championship of Nations 2023 in Constantijn. In plaats van een voorbeeldige straf kreeg de Algerijnse voetbalfederatie (FAF) enkel een waarschuwing voor de provocerende toespraak van de kleinzoon van Nelson Mandela tijdens de openingsceremonie van het Afrikaans kampioenschap. "De disciplinaire jury heeft geoordeeld dat de FAF niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de daden van anderen", reageerde de Afrikaanse voetbalbond.

Lees ook: Provocatie in Algerije: kleinzoon Mandela roept op tot oorlog tegen Marokko

FRMF-voorzitter Fouzi Lekjaa en zijn team hebben beroep aangetekend tegen het vonnis en vragen aan de CAF om de verantwoordelijkheid te nemen voor de afwezigheid van de Atlas Leeuwen op het kampioenschap, de beledigende opmerkingen jegens Marokkanen in de tribunes en de opruiende en haatdragende toespraak van Zwelivelile Mandela.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team