Zoeken

Voor Algerije heeft Marokko nog nooit de CHAN gewonnen

11 januari 2023 - 12:00 - Sport

©

Ook in de voetbalwereld dringt de Marokkaans-Algerijnse crisis door. Marokko is door het Algerijnse persagentschap APS doelbewust verwijderd uit de lijst van landen die het African Championship of Nations (CHAN) hebben gewonnen.

Het Algerijnse persbureau APS heeft een voorbeschouwing gegeven op de 7ᵉ editie van het Afrikaans kampioenschap (CHAN), dat van 13 januari tot 4 februari in Algerije wordt gehouden. Marokko wordt niet genoemd in het artikel, wel de andere landen die de CHAN wonnen. "Wanneer de openingswedstrijd tussen Algerije en Libië op 13 januari plaatsvindt in het gloednieuwe Baraki-stadion in Algiers, zullen de Arabische teams vier van de zes titels hebben gewonnen", aldus de APS. Daarbij werd echter niet vermeld dat twee van die titels werden gewonnen door de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Marokko ziet af van deelname aan CHAN 2023 in Algerije

Marokko won zijn eerste titel als gastheer van de vijfde editie van de CHAN door Nigeria met 4-0 te verslaan. De tweede titel werd gewonnen tijdens de zesde editie in Kameroen in 2021. De Atlas Leeuwen schakelden toen in de finale Mali met 2-0 uit.

Lees ook: CHAN 2023: Algerije wijst verzoek van Marokko af

Aan de zevende editie van het African Championship of Nations 2023 kan titelverdediger Marokko niet deelnemen omdat Algerije een verzoek van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft afgewezen. De Algerijnse regering heeft een verzoek om de Marokkaanse spelers met een vlucht van Royal Air Maroc over Algerijns grondgebied te laten vliegen, afgewezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team