Zoeken

Marokko ziet af van deelname aan CHAN 2023 in Algerije

6 januari 2023 - 17:00 - Sport

©

Het is officieel. Het Marokkaans voetbalelftal zal niet deelnemen aan het volgende African Championship of Nations 2023 (CHAN), dat in Algerije zal worden gehouden. Als reden wordt het geschil over het vervoer van de Atlas Leeuwen naar Algerije opgegeven.

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft in een verklaring aangekondigd dat het nationaal voetbalelftal niet zal deelnemen aan de 7ᵉ editie van de CHAN. Het kampioenschap staat open voor alle spelers die actief zijn op het continent en vindt plaats van 13 januari tot 4 februari in Constantine. Het U23 nationale team moest Marokko op het toernooi vertegenwoordigen.

Lees ook: CHAN 2023: Algerije wijst verzoek van Marokko af

De Marokkaanse voetbalautoriteiten noemden een logistiek probleem in verband met het vervoer van het team als reden voor de afgelasting. Er was een verzoek ingediend om het nationale team met een vliegtuig van Royal Air Maroc, de officiële luchtvaartmaatschappij van de Marokkaanse teams, rechtstreeks van Rabat naar Constantine, de plaats waar de Marokkaanse wedstrijden plaatsvinden, te vervoeren.

Lees ook: CHAN 2023: Marokko herhaalt verzoek aan Algerije

Dit verzoek werd door de Algerijnse autoriteiten afgewezen wegens de diplomatieke spanningen tussen beide landen. Het Algerijnse luchtruim is gesloten voor Marokkaanse vliegtuigen. Daarom besloten de tweevoudige titelverdedigers niet aan het toernooi deel te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team