Zoeken

CHAN Algerije: Afrikaanse voetbalbond stelt Marokko in het gelijk

6 maart 2023 - 07:00 - Sport

©

Meer dan een maand na het African Championship of Nations (CHAN) in Algerije, is de disciplinaire jury van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) in Caïro bijeengekomen om een uitspraak te doen over de niet-deelname van het Marokkaans elftal aan het kampioenschap.

Na onderzoek van het dossier concludeerde de jury dat het Marokkaanse team niet kon reizen en deelnemen aan de CHAN, omwille van omstandigheden waar ze niets aan kon veranderen. De CAF heeft de schadeclaim van de Algerijnse voetbalbond (FAF) tegenover de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) daarom afgewezen. Het orgaan benadrukt dat er in dit geval "geen enkele sanctie wordt opgelegd aan de FRMF".

Lees ook: CAF-commissie kreeg opdracht om "Marokko te kiezen voor Afrika Cup 2025"

De tuchtcommissie maakte van de zitting gebruik om de FAF een waarschuwing te geven met betrekking tot de vijandige uitspraken tegen Marokko door Zwelivelile Mandela tijdens de openingsceremonie van de CHAN-2023 op 13 januari. Ook al is de FAF niet verantwoordelijk gesteld, toch wordt zij, net zoals alle andere nationale federaties, opgeroepen om maatregelen te treffen om dergelijke politieke uitlatingen te voorkomen tijdens een sportevenement. De commissie herinnerde eraan dat dit soort opmerkingen vermeden moeten worden tijdens officiële evenementen van de CAF.

Lees ook: CHAN 2023: CAF onderzoekt aanvallen op Marokko

Marokko kon niet deelnemen aan de 7ᵉ editie van de CHAN in Algerije. Via een verklaring enkele dagen voor de aanvang van de wedstrijd, meldde de FRMF dat het van Algerije geen toestemming had gekregen om de Atlas Leeuwen naar Constantine te vervoeren via een rechtstreekse vlucht vanuit Rabat en aan boord van een vliegtuig van Royal Air Maroc, de officiële vervoerder van de nationale teams.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team