Zoeken

Algerije-CHAN 2023: "Marokko wilde vliegverbod omzeilen"

17 januari 2023 - 14:00 - Sport

©

De Algerijnse sportcommentator Hafid Derradji van beIN Sports oordeelt dat Marokko de kans miste om punten te scoren ten koste van Algerije, gastland van het African Championship of Nations (CHAN). De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) vroeg toestemming om de Atlas Leeuwen met een directe vlucht van Royal Air Maroc vanuit Rabat naar Constantine te vliegen. Algiers weigerde.

De Algerijnse journalist en sportcommentator van beIN Sports beweert nu in een post op sociale media dat Algerije heel goed besefte dat Marokko een "fictieve diplomatieke zege" trachtte te boeken door "het luchtembargo te beëindigen". Algerije bleef volgens Derradji echter onverzettelijk en onbuigzaam. Daardoor kunnen de Atlas Leeuwen, die regerend kampioen zijn, niet deelnemen aan CHAN 2023 in Algerije.

Lees ook: CHAN 2023: CAF onderzoekt aanvallen op Marokko

Marokko zou echter de mogelijkheid hebben gehad om via Tunesië binnen te komen, aldus de Algerijnse journalist. "De Marokkaanse delegatie deed hetzelfde voor de Mediterrane Spelen," zei hij. Hij voegde eraan toe dat de Marokkaanse autoriteiten ook het Algerijnse voorstel hadden kunnen aanvaarden. Daartoe moesten zij rechtstreeks van Rabat naar Algerije reizen met een andere, wel toegestane vlucht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team