Zoeken

Marokko: 13 projecten voor ruim 2 miljard dirham goedgekeurd

25 november 2021 - 15:40 - Economie

©

Marokko gaat meer dan 2 miljard dirham uittrekken voor de verwezenlijking van 13 bijkomende projecten. Premier Aziz Akhannouch heeft zopas zijn goedkeuring gehecht aan de werkzaamheden van de investeringscommissie.

Dit werd aangekondigd door gedelegeerd minister Mohcine Jazouli, belast met investeringen, convergentie en evaluatie van het overheidsbeleid, aan het eind van een vergadering van de premier met de investeringscommissie.

Lees ook: Marokko: 230 miljard dirham aan overheidsinvesteringen in 2021

Volgens Jazouli zullen de projecten ongeveer 5000 banen opleveren, waarvan 2000 directe en 3000 indirecte banen. Van de 2 miljard dirham zal 1 miljard bestemd zijn voor lokale investeringen en 1 miljard voor buitenlandse investeringen in strategische sectoren, waaronder elektronische chips voor voertuigen en farmaceutica, voegde hij eraan toe.

De minister zei ook dat er bij deze 81ᵉ vergadering van de investeringscommissie en de eerste van de nieuwe regering, ook rekening gehouden is met de koninklijke richtlijnen voor de ontwikkeling van investeringen, met name particuliere investeringen, zoals die zijn opgenomen in het Nieuwe Ontwikkelingsmodel (NMD).

Lees ook: Marokkaanse investeringen in Afrika in 10 jaar tijd verdubbeld

Bovendien vinden vergaderingen van de commissie vandaag plaats in een bijzondere context, waarin de regering investeringen wil stimuleren. Hij benadrukte dat de premier daarom heeft besloten om "elke week samen te komen met de commissie, totdat de verschillende projecten zijn uitgeput aan het eind van het jaar", en ook alle investeringsdossiers te herzien om "investeringen in Marokko te versnellen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team