Zoeken

Marokkaanse investeringen in Afrika in 10 jaar tijd verdubbeld

3 mei 2021 - 15:40 - Economie

©

Het Marokkaanse bedrijfsleven heeft in de afgelopen 10 jaar zijn investeringen in Afrika verdubbeld. Bedrijven uit het koninkrijk investeren in uiteenlopende sectoren op het continent.

De directe investeringen van Marokko in Afrika zijn tussen 2009 en 2019 met gemiddeld 8,3% per jaar gegroeid. In 2009 was het totaalbedrag van deze investeringen nog 3 miljard dirham, nu is dat opgelopen tot 6,8 miljard dirham, meldt de website Mondafrique.

Van de Marokkaanse directe investeringen in het buitenland (FDI) is 60% in Afrikaanse bedrijven en projecten gestoken. Dit blijkt uit gegevens van het Directoraat Studies en Financiële Prognoses (DEPF) van het ministerie van Economie en Financiën.

Marokko heeft in het afgelopen jaar investeringen gedaan in dertig verschillende Afrikaanse landen. In 2009 ging het nog om negen Afrikaanse landen. Meer dan de helft van de totale investeringen in Afrikaanse landen in 2019 is gegaan naar Ivoorkust, Tsjaad en Senegal. Marokko investeert op het continent vooral in de bank-, telecommunicatie- en industriesector, meldt het DEPF.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team