Zoeken

Ruim 46 miljard aan investeringen in Tanger-Tetouan-Al Hoceima

14 november 2022 - 08:00 - Economie

©

In de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima werden dit jaar reeds 357 investeringsprojecten goedgekeurd, dat is gelijk aan 67% van de onderzochte projecten, een vooruitgang van 80% ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.

De investeringsprojecten die dit jaar in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima werden goedgekeurd hebben een totale waarde van meer dan 46,4 miljard dirham en zullen uiteindelijk meer dan 72.000 nieuwe stabiele banen opleveren, meldt Aujourd’hui Le Maroc. De investeringen zijn volgens de krant het resultaat van inspanningen van de Staat op het gebied van de ontwikkeling van de onthaalinfrastructuur, onder impuls van Koning Mohammed VI.

Lees ook: Marokko investeert 25 miljoen euro in olie-exploratie

Het doel van de investeringen is met name de versterking van de territoriale aantrekkingskracht van de regio en de groei naar een wereldwijd investeringsplatform in alle sectoren van activiteit. De sectorale verscheidenheid blijkt ook uit de aard van de projecten die de Regionale Investeringscommissie CRUI heeft goedgekeurd. Naast de industriële projecten die de regio versterken als tweede industriële pool (met 31% van de goedgekeurde projecten), neemt de handelssector met 15% van de goedgekeurde projecten, een goed aandeel in. Ook projecten in de dienstensector nemen aanzienlijk toe met een aandeel van 23% van de goedgekeurde projecten.

"Het toerisme wordt beschouwd als één van de belangrijkste sectoren van de economie in de regio en wordt versterkt met 16% van de goedgekeurde projecten voor een investeringsbedrag van meer dan 3,6 miljard dirham en de creatie van niet minder dan 3100 banen. Hierdoor kan de regio haar positie als bevoorrechte bestemming voor zee-, zaken- en ecologisch toerisme consolideren", aldus het blad.

Lees ook: Marokko investeert 13 miljard dirham in spoorwegen

De CRUI heeft ook een investering van 1,36 miljard dirham goedgekeurd voor een groot windenergieproject met een geïnstalleerd vermogen van meer dan 100 MW. De interesse voor de regio betreft zowel kleine en middelgrote ondernemingen als grote projecten, waarvoor de CRUI vijftien investeringsovereenkomsten heeft gesloten in deze periode. Dat is goed voor in totaal meer dan 6 miljard dirham en zo’n 2344 banen op lange termijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team