Zoeken

Marokko: 7 investeringsprojecten goedgekeurd, 4500 nieuwe jobs

9 januari 2022 - 17:00 - Economie

©

Tijdens een vergadering van de Investeringscommissie in Rabat, die ook werd bijgewoond door regeringsleider Aziz Akhannouch, werden 7 nieuwe projecten ter waarde van 7,19 miljard dirham goedgekeurd.

Volgens de regering zullen deze projecten meer dan 4500 directe en indirecte banen opleveren. Bij deze gelegenheid herinnerde Aziz Akhannouch aan de belangrijke rol van de commissie bij het vergemakkelijken van investeringen en het bevorderen van openbare en particuliere initiatieven.

Lees ook: Marokko lanceert 73 investeringsprojecten in 10 bedrijfssectoren

Wat de verdeling van de investeringen over de sectoren betreft, staat de sector hoger onderwijs op de eerste plaats met 6,26 miljard dirham, of meer dan 87% van de beoogde investeringen.

De toeristische sector komt op de tweede plaats met 476,1 miljoen dirham of 7% van de investeringen, aldus de commissie, die benadrukte dat de rest van de begroting gaat naar de logistieke sector met 155 miljoen dirham (2%), de gezondheidssector met 115 miljoen dirham (1,6%) en de industriële sector met 114 miljoen dirham (1,6%).

Lees ook: Ruim miljard dirham aan investeringen voor regio Fez-Meknes

Bij de uitsplitsing van de banen naar sector staat ook het hoger onderwijs bovenaan de lijst met 687 nieuwe directe banen. Op de tweede plaats komt het toerisme met 230 directe banen, gevolgd door de gezondheidszorg met 165 directe banen en ten slotte 122 directe banen in de industrie en de logistiek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team