Zoeken

Grote investeringsgolf in Marokko, 76,7 miljard dirham voor 20.000 banen

25 mei 2023 - 22:00 - Economie

©

De Marokkaanse investeringscommissie heeft haar goedkeuring verleend aan 21 projecten. De totale investering in deze projecten bedraagt 76,7 miljard dirham, het equivalent van 6,98 miljard euro, aldus een verklaring van de regering.

De verklaring benadrukt het belang van deze projecten, die de banenmarkt van het land moeten stimuleren. Volgens de prognoses van de regering zullen de initiatieven naar verwachting 5728 directe banen en meer dan 14.700 indirecte banen opleveren.

Lees ook: Tanger-Tetouan-Al Hoceima: 53 miljard dirham aan investeringsprojecten

De industrie neemt het leeuwendeel van de nieuwe investeringsgolf voor haar rekening: bijna 70% van de investeringen, of 53,6 miljard dirham (4,88 miljard euro). Deze sector zal naar verwachting de belangrijkste bron van werkgelegenheid zijn, met de creatie van 4213 directe banen, wat neerkomt op meer dan 73% van het totaal dat voor de goedgekeurde projecten is gepland.

Lees ook: Grootschalige projecten goedgekeurd in regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima

Ook blijft Marokko zijn inspanningen voor de aanpak van milieu-uitdagingen en waterbehoeften versterken. Zo hebben projecten voor zeewaterontzilting en hernieuwbare energie respectievelijk 14% en 4% van het totale budget gekregen. De sectoren toerisme en gezondheidszorg worden niet vergeten. Deze twee sectoren zullen naar verwachting elk 8% van de verwachte nieuwe banen genereren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team