Zoeken

Marokko begonnen met productie militaire drones

13 november 2022 - 17:00 - Economie

©

Marokko is begonnen met industriële defensieactiviteiten, met name de bouw van drones met apparatuur voor observatie, bewaking en bewapening.

Uit de presentatie van de begroting van het ministerie van Defensie voor het jaar 2023, blijkt dat de industriële activiteiten op defensiegebied, waaronder de bouw van drones uitgerust met observatie-, bewakings- en wapenuitrusting, het onderhoud van militaire vliegtuigen en de ontwikkeling van een wapenindustrie, van start zijn gegaan.

Lees ook Marokko rekent op Turkije voor oprichting wapenindustrie

"Om investeringen in de militaire industrie te ondersteunen, laat de wet investeerders op dit gebied toe om, net als andere industriëlen, te profiteren van bepaalde voordelen", aldus het rapport, dat benadrukt dat de inzet van Marokko om zijn militaire industrie te ontwikkelen "de aandacht trekt van Marokkaanse maar ook buitenlandse investeerders".

Lees ook Israël gaat investeren in Marokkaanse wapenindustrie

Het rapport meldt ook dat met deze investeerders ontmoetingen zijn georganiseerd waarbij de doelstellingen werden vereenvoudigd en het belang van investeringsmogelijkheden in de militaire industrie werd benadrukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team