Zoeken

Marokko: militaire drones in opmars

19 mei 2024 - 18:00 - Marokko

©

Marokko zet een belangrijke stap in de modernisering van zijn wapensystemen met de bouw van een fabriek voor militaire drones. Deze fabriek, die het resultaat is van een samenwerking met het Israëlische bedrijf BlueBird Aero Systems, zal het koninkrijk op één lijn brengen met regionale grootmachten in dit gebied, zoals Egypte en Nigeria.

De fabriek in Marokko zal zich richten op de productie van de drones "ThunderB" en "WanderB". Deze drones zijn ontworpen voor missies op het gebied van verkenning, inlichtingenverzameling en het detecteren van doelen met een hoge mate van precisie. Volgens de Franse krant Le Monde is het ook mogelijk dat de fabriek de Spy X-drone gaat produceren, die tot de categorie kamikazedrones behoort.

Lees ook: Marokko wordt wapenproducent en -exporteur

Deze ontwikkeling is onderdeel van een bredere strategie om een ​​robuuste nationale militaire industrie op te bouwen. Marokko heeft al een passend juridisch kader gecreëerd, met goedgekeurde decreten en overeenkomsten met partners zoals de Verenigde Staten en Israël. Daarnaast beschikt het koninkrijk over een sterke industriële basis in de luchtvaartsector, met name het cluster in Nouaceur dat Amerikaanse en Europese bedrijven host die onderdelen voor vliegtuigbouw produceren. Deze expertise zal de overgang naar de productie van militaire drones vergemakkelijken.

Het doel van Marokko is om niet alleen een producent van militaire drones te worden, maar ook een exporteur naar Afrikaanse landen. Het koninkrijk streeft ernaar zich te voegen bij de regionale grootmachten in dit gebied en zich te positioneren als een belangrijke speler in de veiligheid van het continent.

Lees ook: Marokko, toekomstig exporteur van drones

Investeerders zien Marokko als een ideale locatie voor militaire productie met toegang tot de Afrikaanse markt. De geografische ligging van het land, de militaire expertise en de status als "poort naar Afrika" maken het een aantrekkelijke locatie voor bedrijven in deze sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team