Zoeken

Marokko gaat militaire vliegtuigen zelf onderhouden

21 september 2022 - 15:00 - Economie

©

Marokko werkt actief aan een industrieel ecosysteem voor het onderhoud van militaire vliegtuigen. Dit project maakt deel uit van de uitvoering van het industriële versnellingsplan.

Het project voor de oprichting van een onderhoudswerkplaats voor militaire vliegtuigen in Marokko vordert gestaag. De oprichting van het nieuwe bedrijf Maintenance Aéronautique Asset (MAA) door MedZ is goedgekeurd, meldt Aujourd’hui Le Maroc. MedZ heeft toestemming gekregen om een aandeel van 10% in het kapitaal van Maintenance Aéro Maroc (MAM) te verwerven. De kernactiviteit van MAA is de aankoop van terreinen en de bouw van alle infrastructuur en gebouwen die nodig zijn voor de eerste fase van het project. MAM is het bedrijf dat het onderhoud van de vliegtuigen in Marokko en in het buitenland op zich zal nemen. MAA zal de infrastructuur aan MAM leasen.

Lees ook: Marokko bouwt fabriek voor onderhoud militaire vliegtuigen

De partijen ondertekenden een overeenkomst over het project in aanwezigheid van Abdellatif Loudiyi, onderminister van Defensie. "Deze overeenkomst voorziet in de bouw van een centrum voor onderhoud, reparatie en modernisering van militaire vliegtuigen op een terrein van 15.000 m² op de luchthaven van Benslimane."

Lees ook: Militaire industrie: Marokko gaat nieuwe partnerschappen aan

Zoals bekend is er al een overeenkomst ondertekend tussen de Marokkaanse staat en Sabena Aérospatial ingénierie S.A., onderdeel van de Blueberry Group, voor de levering van onderhouds-, reparatie- en moderniseringsdiensten voor vliegtuigen van de Marokkaanse luchtmacht en andere klanten. Daartoe is een expertisecentrum opgericht dat ook bijdraagt aan de bevordering van de luchtvaartindustrie in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team