Zoeken

Marokko rekent op Turkije voor oprichting wapenindustrie

31 oktober 2022 - 16:00 - Marokko

©

Marokko zal op Turkije kunnen rekenen voor de productie van militaire wapens op zijn grondgebied. Koning Mohammed VI bracht de kwestie ter sprake in een bericht aan de Turkse president Recep Tayip Erdogan.

In de boodschap, die ter gelegenheid van de viering van de nationale feestdag van Turkije werd overgebracht, zei de monarch dat hij "vastbesloten is met de Turkse president te blijven samenwerken om de constructieve samenwerking tussen de twee landen te verdiepen en hun werkterreinen uit te breiden om de banden van nauwe vriendschap en wederzijds respect tussen de twee volkeren in stand te houden".

Lees ook: Koning Mohammed VI feliciteert Turkse president Erdogan

In dit verband kondigde de Turkse vice-president Fuat Oktay onlangs aan dat "gesprekken over bilaterale samenwerking op het gebied van economie, handel, onderwijs en defensie" aan de gang waren. Hij kondigde ook aan dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, Koning Mohammed VI heeft uitgenodigd voor een officieel bezoek aan Turkije.

Lees ook: Recep Tayyip Erdogan nodigt Koning Mohammed VI uit in Turkije

De defensiesector zou dus de nieuwe voedingsbodem voor samenwerking tussen beide landen kunnen zijn. Marokko is bereid op zijn grondgebied industriële installaties voor de productie van wapens op te zetten. Het koninkrijk kon al rekenen op de militaire knowhow van de Turken, van wie het de Bayraktar-drones kocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team