Zoeken

Marokko: petitie tegen bestraffing seks buiten huwelijk

10 november 2022 - 20:00 - Marokko

©

Het debat dat werd gestart door het collectief 490 (Moroccan Outlaws) tegen de bestraffing van buitenechtelijke seksuele relaties, laait op in Marokko. De beweging eist de afschaffing van artikel 490 en heeft daartoe een petitie gelanceerd.

"L7BS LA" (Prison No) is de slogan van het collectief Hors-la-loi (Moroccan Outlaws), dat een landelijke petitie is gestart voor de afschaffing van artikel 490 in het Marokkaanse wetboek van strafrecht. Dit artikel bestraft "personen van verschillende geslacht die niet gehuwd zijn en seksuele betrekkingen met elkaar onderhouden, met een maand tot een jaar gevangenisstraf".

Lees ook: Marokkanen, homoseksualiteit en seks buiten het huwelijk

De petitie werd op 25 oktober gestart en zal zo lang duren als nodig is, door te proberen elke week een actueel onderwerp aan te snijden, verklaart Sonia Terrab, medeoprichter van Collectif 490. "Het idee is om een campagne te starten door meer video’s over dit onderwerp te publiceren zodat steeds meer mensen zich bij ons aansluiten."

Lees ook: Voorhuwelijkse opleiding voor koppels in Marokko

"De ondertekenaars van de petitie spreken zich publiekelijk uit tegen de beperking van de persoonlijke vrijheden van de burgers in Marokko", aldus Collectief 490 in een persbericht. De beweging stelt dat de wettigheid van artikel 490 "om het sociale leven van de Marokkanen vandaag de dag te regelen in twijfel wordt getrokken, evenals de wettigheid van de personen die belast zijn met de toepassing ervan: politie, rechtbanken,..." Als 4000 handtekeningen worden verzameld, zal de petitie officieel worden aanvaard door de Marokkaanse regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team