Zoeken

Marokko: oproep tot annulering eerste bierfestival

4 augustus 2022 - 21:00 - Marokko

©

Het verzet tegen de organisatie van het eerste bierfestival in Marokko neemt toe. Meer dan 19.000 Marokkanen hebben een petitie ondertekend waarin wordt opgeroepen tot het afgelasten van het Oktoberfest, ’s werelds grootste bijeenkomst van bierliefhebbers.

Op initiatief van Muntada Taaziz Al Huwiya (Forum voor de consolidatie van de identiteit in het Arabisch) hebben meer dan 19.000 Marokkanen een petitie ondertekend om te protesteren tegen de organisatie van het Oktoberfest in Bouskoura, in de buurt van Casablanca.

Lees ook: Marokko host eerste bierfestival

Marokko is na Zuid-Afrika de grootste exporteur van wijn in Afrika en een grote consument van alcoholische dranken zoals bier. Met kritiek op de organisatie van het bierfestival herinneren de indieners van de petitie eraan dat Marokko een "land van de Islam en een emiraat van gelovigen" is. Zij hekelen ook het uitdelen van traditionele Beierse levensmiddelen op basis van varkensvlees tijdens het evenement.

Lees ook: Eerste bierfestival in Marokko krijgt lauw onthaal op sociale media

"Bij het Forum voor Consolidatie van de Identiteit beschouwen wij dit initiatief als een verwerpelijke daad die in strijd is met de Marokkaanse wetten, de islamitische wetgeving en de tradities," aldus de petitie. De petitie is naar de Marokkaanse autoriteiten gestuurd met de vraag om het voor 28 oktober geplande Oktoberfest te annuleren. Het forum hoopt dat de petitie 25.000 handtekeningen zal bereiken. Staten "moeten de bijzonderheden respecteren van de landen waarin hun instellingen werkzaam zijn", zo wordt in het verzoekschrift toegevoegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team