Zoeken

Jonge Marokkanen spreken zich uit over seks buiten huwelijk

27 november 2022 - 16:00 - Marokko

©

Jonge Marokkanen zijn voor het grootste deel nog steeds gekant tegen seksuele relaties buiten het huwelijk. Dit blijkt uit een recente enquête, waarvan de resultaten zijn overhandigd aan minister Younes Sekkouri van Economische Integratie, Kleine Bedrijven, Werkgelegenheid en Competenties, en aan Abdellatif Maazouz, voorzitter van de regionale raad van Casablanca-Settat.

De studie werd uitgevoerd door het dagblad L’Économiste en de Sunergia-groep, op basis van een steekproef van 1636 jongeren tussen 15 en 30 jaar, afkomstig uit tien van de twaalf regio’s van het koninkrijk. De resultaten tonen aan dat 68% van de ondervraagde jongeren fel gekant is tegen elke seksuele relatie buiten het huwelijk en vindt dat dergelijke relaties bestraft moeten worden. Daarnaast zegt 8% van de respondenten voorstander te zijn en onthoudt 14% zich van een antwoord.

Lees ook: Marokkanen, homoseksualiteit en seks buiten het huwelijk

Gevraagd naar hun sociale situatie, zegt meer dan een kwart van hen werkloos of bestaansonzeker te zijn en rond te moeten komen met minder dan 500 dirham per maand. Iets minder dan de helft (44%) van de ondervraagde jongeren is wel optimistisch over de toekomst, ongeacht hun levensomstandigheden. Bij jongeren tussen 15 en 16 jaar bedraagt dit percentage 50%.

Lees ook: Ruim helft Marokkaanse bevolking tegen polygamie

Stedelijke jongeren zijn optimistischer (46%) dan plattelandsjongeren (41%). Qua salaris willen jonge stedelingen 4000 dirham verdienen, terwijl plattelandsbewoners gemiddeld 2900 dirham vragen. Jonge studenten hopen op een salaris van 6000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team