Zoeken

Marokko beraadt zich over opening grenzen

24 januari 2022 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hopen op een verbetering van de epidemiologische situatie in het koninkrijk en in de wereld, zodat de grenzen in de komende weken weer kunnen worden geopend.

Vanwege de vele kritieken en de talrijke oproepen met betrekking tot de verlenging van de "ongegronde" sluiting van de grenzen, heeft de regering zich opnieuw over dit onderwerp uitgesproken.

Lees ook: Marokko: premier spreekt over heropening grenzen

"De regering beraadt zich over de kwestie en zal de nodige maatregelen nemen naargelang de epidemiologische situatie en de aanbevelingen van de wetenschappelijke commissie. We hopen onze grenzen te kunnen heropenen in de komende weken," zegt regeringswoordvoerder Mustapha Baitas.

Lees ook: Marokko: druk op minister Aït Taleb om grenzen te openen

De regeringswoordvoerder kreeg ook een vraag naar de stand van de diplomatieke betrekkingen met Spanje en Zuid-Afrika. Hij antwoordde dat de regering het referentiekader volgt dat door Koning Mohammed VI is vastgelegd, waarbij wordt aangedrongen op twee essentiële beginselen, namelijk "ambitie en duidelijkheid" met betrekking tot de bilaterale betrekkingen. "De ambitie bestaat, omdat Spanje die ook heeft uitgesproken, (maar) als we deze ambitie willen consolideren, hebben we meer duidelijkheid nodig," aldus Mustapha Baitas.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team