Zoeken

Marokkaanse regering spreekt zich uit over heropening grenzen

8 januari 2022 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering wil een besluit nemen over de heropening van de grenzen en de versoepeling van de beperkingen, dat rekening houdt met de epidemiologische situatie in het land en in de wereld, zegt regeringswoordvoerder Mustapha Baitas.

Op de vraag naar de heropening van de grenzen in de Tweede Kamer, antwoordde de minister dat dit geen "gemakkelijke beslissing is voor de regering". Hij vervolgde dat het besluit gebaseerd zal worden op een nauwkeurige lezing van nationale en internationale epidemiologische indicatoren.

Lees ook: Marokko: verlenging noodtoestand tot 31 januari 2022

Baitas voegde eraan toe dat "de evolutie van de coronapandemie moeilijk voorspelbaar is, aangezien we voortdurend met nieuwe varianten worden geconfronteerd". "Wij hopen dat de golf die de wereld op dit moment doormaakt niet lang zal duren en dat het einde ervan in zicht is," vervolgde hij.

Wat de zwaar getroffen toeristische sector betreft, verzekerde Baitas van de steun van de regering, die maatregelen en interventiemechanismen heeft ingesteld. "De regering en de toezichthoudende autoriteit zetten de dialoog met alle actoren van de sector voort en er zijn initiatieven genomen om de beroepsbeoefenaars te ondersteunen," benadrukte hij.

Lees ook: Marokko-Spanje: grenzen pas in de tweede helft 2022 open

Het doel van de maatregelen die de regering heeft genomen om de coronacrisis te beheersen is "in de eerste plaats de bescherming van het leven en van de gezondheid van Marokkaanse burgers en in de tweede plaats om de economie te ondersteunen," aldus de regeringswoordvoerder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team