Zoeken

Marokko: nieuwe vaccinfabriek in Benslimane

14 juni 2022 - 15:40 - Economie

©

Het schip met de verschillende modules van de industriële installatie voor de productie en vervaardiging van vaccins, waaronder de Covid-19 vaccins, is zondag in de haven van Casablanca aangekomen.

De inhoud van deze lading komt uit Shanghai in China en zal de assemblage van de biotechnologie-eenheid mogelijk maken. De inwijdingsceremonie voor deze eenheid werd op 27 januari door Koning Mohammed VI voorgezeten. De lading bestaat uit 111 onderdelen met een totaal gewicht van 35.000 ton. Zij zullen naar Benslimane worden vervoerd voor de verdere uitvoering van het project.

Lees ook: Fabriek in Marokko gaat 116 miljoen vaccins per jaar produceren

De productiefaciliteit in Benslimane, "Sensyo Pharmatech" genoemd, is één van de meest unieke op het Afrikaanse continent en zal Marokko in staat stellen zijn eigen vaccins te produceren. De fabriek zal aan de gezondheidssector ampullen met vaccins en injecteerbare geneesmiddelen leveren. De oprichting ervan zal de nationale know-how vergroten, in het bijzonder op het gebied van de volksgezondheid.

Volgens de ingenieurs is de Benslimane-fabriek uitzonderlijk groot en heeft het een zeer hoge productiecapaciteit. Deze droom van Koning Mohammed VI wordt gesteund door verschillende lokale partners. Zij zullen hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat het werk binnen de gestelde termijn wordt voltooid.

In een persbericht ter gelegenheid van de aankomst van het schip met de modules in de haven van Casablanca, verklaarde Marc Funk, CEO van Sensyo Pharmatech en Recipharm, dat "de aankomst van dit schip een zeer belangrijke eerste stap is in de richting van de realisatie van dit grote project".

Lees ook: Alles klaar voor productie "made in Morocco" vaccin

Het Benslimane-project omvat de bouw van een fabriek voor de productie van vaccins (anti-Covid en andere vaccins). Het zal in 2024 beschikken over 3 industriële lijnen met een totale productiecapaciteit van 116 miljoen eenheden. De farmaceutische eenheid zou een investering van 400 tot 500 miljoen euro vertegenwoordigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team