Zoeken

Alles klaar voor productie "made in Morocco" vaccin

27 december 2021 - 17:40 - Marokko

©

De productie van het coronavaccin "Made in Morocco" is bijna klaar. Marokko zal binnenkort zijn eigen vaccin op de markt brengen.

Maghreb Intelligence meldt dat Koning Mohammed VI de ceremoniële lancering zal voorzitten van het vaccin "Made in Morocco", waarvan de productievoorbereiding reeds is voltooid.

Lees ook: Marokko ontvangt materiaal voor productie Sinopharm vaccin

Volgens Lamia Tazi, algemeen directeur van Sutima, is de datum van de lancering nog niet bekendgemaakt. "De logistieke en technische uitrusting voor de productie van vaccins is volledig klaar, maar het besluit om de fabriek officieel te openen ligt bij het ministerie van Volksgezondheid.”

Said Moutawakil, lid van het wetenschappelijk comité tegen Covid-19, is het daarmee eens. Hij stelt dat dit initiatief van de openbare en de particuliere sector, van nabij is gevolgd door het daartoe opgerichte Chinese comité, alsmede door de Marokkaanse autoriteiten. "Alle internationale farmaceutische voorschriften zijn nu van kracht in de fabriek zodat deze door de staat in gebruik kan worden genomen."

Lees ook: Marokko gaf 6 miljard dirham uit voor coronavaccins

Het project streeft op korte termijn naar een productiecapaciteit van 5 miljoen dosissen van het Covid-19-vaccin per maand, gevolgd door een geleidelijke verdubbeling van deze capaciteit op middellange termijn. Volgens een koninklijk persbericht bedraagt de totale investering 500 miljoen dollar.

Bladna.nl