Zoeken

Fabriek in Marokko gaat 116 miljoen vaccins per jaar produceren

30 januari 2022 - 11:40 - Economie

©

Koning Mohammed VI heeft donderdag de lanceringsceremonie bijgewoond van de bouw van een fabriek in de provincie Benslimane, voor de productie van onder meer vaccins tegen Covid-19.

De fabriek zal vaccins tegen het coronavirus en andere ziekten produceren, met een verwachte productie van 116 miljoen eenheden in 2024. Koning Mohammed VI heeft de wil uitgesproken om het koninkrijk te positioneren als een belangrijk centrum voor biotechnologie in Afrika en de wereld, dat in staat is op korte en lange termijn te voorzien in de gezondheidsbehoeften van het continent, door farmaceutisch onderzoek, klinische ontwikkeling, productie en marketing van essentiële biofarmaceutische producten te integreren. De fabriek zal een investering van 400 tot 500 miljoen euro vergen.

Lees ook: Marokko gaf 6 miljard dirham uit voor coronavaccins

De industriële eenheid, "Sensyo Pharmatech" genaamd, is het grootste platform in Afrika qua capaciteit voor het vullen en afwerken van vaccins en zal uiteindelijk tot de top 5 van de wereld gaan behoren. Dit grootschalig project beoogt op middellange termijn het aseptisch afvullen en de productie van werkzame stoffen van meer dan 20 vaccins en biotherapeutische producten, waaronder drie vaccins tegen Covid-19, in minder dan drie jaar naar Marokko over te brengen, waarmee in meer dan 70% van de behoeften van het koninkrijk zal worden voorzien en meer dan 60% van de behoeften van het Afrikaanse vasteland, meldt Les Eco.

Lees ook: Alles klaar voor productie "made in Morocco" vaccin

Het project in Benslimane bestaat uit de oprichting van een fabriek voor de productie en het bottelen van vaccins, met drie industriële lijnen waarvan de gecombineerde productiecapaciteit 116 miljoen eenheden zal bereiken in 2024. De lijnen zullen worden gebruikt voor de productie van voorgevulde spuiten, flacons voor vloeibare stoffen en lyofilisatie-flacons. De start van de productie van de proefbatches is gepland voor 30 juli 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team