Zoeken

HSL verbindt binnenkort Fez en Rabat

15 juli 2022 - 09:00 - Economie

©

Marokko neemt binnenkort een nieuwe hogesnelheidslijn in gebruik, die Rabat en Fez met elkaar zal verbinden. Het proces is in uitvoering en de eerste studies werden inmiddels reeds afgerond.

Het nieuwe project maakt deel uit van de algemene strategie van de Nationale Spoorwegmaatschappij (ONCF), om het hele grondgebied op het hogesnelheidsnet aan te sluiten, meldt Aujourd’hui Le Maroc. Het is de bedoeling om op termijn over een hogesnelheidstraject te beschikken dat een totale afstand van 1300 kilometer bestrijkt en 43 steden bediend, in plaats van de huidige drieëntwintig.

Lees ook: HSL-project Rabat-Fez van start

Volgens de ONCF zijn de studies met betrekking tot een eerste verbinding tussen de steden Rabat, Khemisset en Meknes voltooid. Ze hebben met name betrekking op de haalbaarheid, de milieu- en sociale gevolgen van het project, de vooruitzichten op het gebied van de mobiliteit van passagiers en goederen, tijdens de periode waarin de lijn Rabat-Fez geëxploiteerd wordt, alsook op het vlak van economisch rendement.

Lees ook: HSL Casablanca-Agadir: voorbereidende studies voltooid

De volgende stap die door de ONCF moet worden gezet, is de uitvoering en de financiering van het project, voegt dezelfde bron eraan toe. Op termijn zal Marokko zijn marktaandeel in het passagiersvervoer per spoor van actueel 51% verhogen tot 87%, en zullen 14 havens en 10 luchthavens op het spoorwegnet worden aangesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team