Zoeken

Smurfit Kappa bouwt fabriek in Marokko

28 mei 2022 - 16:20 - Economie

©

Smurfit Kappa begon dinsdag met de bouw van een golfkartonfabriek in Rabat, haar eerste fabriek in Afrika. Het zal innovatieve en duurzame oplossingen bieden voor verpakkingen in diverse sectoren, waaronder de industrie, de landbouw en de auto-industrie.

Het 35 miljoen euro kostende project zal direct en indirect ongeveer 300 banen opleveren in de regio. Het golfkarton dat in de fabriek in Rabat geproduceerd wordt, zal exclusief voor de Marokkaanse markt bestemd zijn, om tegemoet te komen aan de behoeften van plaatselijke en internationale klanten die concurrerende, vernieuwende en duurzame oplossingen voor hun verpakking vragen.

Lees ook: Agrovoedingssector: Gopag opent fabrieken in Marokko

Op een markt waar de vraag naar golfkartonnen verpakkingsoplossingen momenteel groter is dan het aanbod, zal Smurfit Kappa met de opening van de nieuwe fabriek, de waardeketen voor zijn klanten in Marokko verbeteren, aldus de onderneming. Deze is al sinds eind jaren ’90 in Marokko actief. De nieuwe fabriek zal Smurfit Kappa’s positie in het koninkrijk verstevigen en in staat stellen strategische samenwerkingsverbanden op te bouwen met klanten in verschillende industrieën, zoals landbouw, auto-industrie, textiel, farmaceutica, visserij, enz.

"Smurfit Kappa is er erg trots op de bouw van zijn eerste fabriek voor golfkartonnen verpakkingen in de regio Rabat-Salé-Kenitra in Marokko aan te kondigen. Een land waarvan de cultuur erg lijkt op de visie en waarden van onze onderneming. Deze investering past in Smurfit Kappa’s aanpak ’think global, act local’", zei Ignacio Sevillano, CEO van Smurfit Kappa Spanje, Portugal en Marokko.

Lees ook: Spoorwegindustrie: nieuwe fabriek schept 1000 banen

Van zijn kant voegde Mounir Naciri, CEO van Smurfit Kappa Marokko, eraan toe dat de nieuwe fabriek "nog meer zal bijdragen tot de ontwikkeling van de onderneming en ons in staat zal stellen sneller op de wensen van de klanten in te gaan". Verwacht wordt dat de nieuwe fabriek in Rabat in het eerste kwartaal van 2023 operationeel zal zijn. Momenteel heeft Smurfit Kappa meer dan 355 fabrieken in 36 landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team