Zoeken

STMicroelectronics creëert honderden banen in Bouskoura

11 juni 2022 - 09:00 - Economie

©

STMicroelectronics (ST) is in 2020 begonnen met de uitbreiding van haar nieuwe productielijn in Bouskoura voor een bedrag van 2,4 miljard dirham. Een groot project dat al honderden banen heeft opgeleverd.

Het ST-uitbreidingsproject omvat een vergroting van de productieoppervlakte met 7500 m², waardoor meer dan 700 banen kunnen worden gecreëerd, waaronder 100 ingenieurs. Momenteel worden ook belangrijke aanwervingen verricht voor het opzetten van een nieuwe productielijn die gespecialiseerd is in de vervaardiging van geavanceerde siliciumcarbide-producten die in elektrische auto’s worden gebruikt door autofabrikanten.

Lees ook: Indiase IT-gigant vestigt zich in Marokko

Bij de inhuldiging van de nieuwe productielijn merkte minister Ryad Mezzour van Industrie op dat de fabriek een echte prestatie is voor de nationale elektronica-industrie. "Het zal de positie van Marokko helpen versterken in de waardeketen van de automobielsector. Marokko wil namelijk een bevoorrechte bestemming worden voor internationale investeringen, met name in elektrische mobiliteit, en voorlopen in de elektronica-industrie," verzekerde de minister.

"Door concurrerende elektronische elementen van wereldklasse te produceren, ontworpen aan de hand van hoofdzakelijk Marokkaanse competenties, zet Marokko grote stappen in de richting van het bereiken van een industriële soevereiniteit en bevestigt het zijn enorme ontwikkelingspotentieel om in te spelen op nieuwe opkomende behoeften zoals de elektrische auto, 5G, connected objects of de Industrie 4.0," voegde de minister eraan toe.

Lees ook: Outsourcing: Marokko trekt nieuwe investeerders aan

Tijdens zijn toespraak verzekerde ST-bestuurder Fabio Gualandris, dat de investeringen om de productiecapaciteit te vergroten en de faciliteiten te verbeteren, alsmede de belangrijke aanwervingen, het belang onderstrepen van de ontwikkeling van ST Bouskoura.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team