Zoeken

Marokko zoekt nieuwe talenten voor voetbalelftal

15 februari 2024 - 21:00 - Sport

©

Na de teleurstellende uitschakeling van de Atlas Leeuwen in de achtste finale van de Afrika Cup in Ivoorkust, is de Marokkaanse voetbalbond op zoek naar nieuwe talenten om de nationale ploeg te versterken.

Bondscoach Walid Regragui is belast met de taak om frisse wind in de selectie te blazen. Hij is momenteel op rondreis door Europa, waar hij met potentiële nieuwkomers en gevestigde namen zal spreken. Regragui zal zich specifiek richten op sleutelposities waar het Marokkaanse team te kort schiet.

Lees ook: Atlas Leeuwen: Adam Aznou overweegt verandering sportnationaliteit

Een van de spelers die Regragui hoopt te overtuigen is Brahim Diaz, de middenvelder van Real Madrid. De Marokkaanse bond voert al geruime tijd gesprekken met de Spaans-Marokkaanse speler om hem te overtuigen voor de Atlas Leeuwen te kiezen. Diaz twijfelt echter nog, aangezien hij hoopt op een uitnodiging van de Spaanse nationale ploeg.

De geruchten over een mogelijke keuze voor Marokko zwollen aan toen Diaz onlangs in Marrakech op vakantie was. Regragui zal er alles aan doen om Diaz te overtuigen om voor zijn vaderland te spelen.

Lees ook: Walid Regragui in Europa om nieuwe spelers te vinden

De bondscoach, die ondanks de Afrika Cup-eliminatie op zijn post bleef, wil een nieuw elftal creëren met het oog op de Afrika Cup 2025 dat in Marokko wordt gehouden, het WK 2030 dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert, en het WK 2026.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team