Zoeken

Walid Regragui naar Spanje om Brahim Diaz te overtuigen

10 februari 2024 - 15:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui is vastbesloten om Brahim Diaz, de talentvolle aanvallende middenvelder van Real Madrid, over te halen om voor de Atlas Leeuwen uit te komen.

Walid Regragui is van plan om naar Spanje af te reizen om daar persoonlijk met Diaz te spreken in de hoop hem te kunnen overtuigen om voor het Marokkaans elftal te kiezen. De coach wil Diaz opnemen in de selectie voor de vriendschappelijke wedstrijd van de Atlas Leeuwen in maart.

Lees ook: Megacontract voor Brahim Diaz

Er gaan geruchten dat Regragui, die bepaalde posities, met name in de aanval en op de linksbackpositie, wil versterken, ook van plan is om Ilias Akhomach van Villarreal op te roepen om het middenveld te versterken. Daarnaast overweegt hij Youssef Lekhedim van Real Madrid of Adam Aznou van Bayern München op te roepen voor de linksbackpositie. Ook denkt de coach eraan om Soufiane Rahimi van de Emirati club Al Ain en Ayoub El Kaabi van AS FAR op te roepen voor de volgende trainingsstage.

Spanje heeft ook interesse in Diaz. De speler staat op de voorlopige lijst van de Spaanse bondscoach Luis de la Fuente, volgens Relevo. "Hij heeft alle opties, zoals hij die tot nu toe gehad heeft. Hij is nooit uitgesloten geweest van de mogelijkheden om in het nationale team te zijn. Het is een zeer goede speler die ik heel goed ken. Hij wordt zeer gewaardeerd door zijn club, door de Koninklijke Spaanse Voetbalfederatie en door mij. Wat ik wens, is dat hij en de andere voetballers hun niveau blijven verhogen, omdat dat heel goed is voor hen, voor hun club en voor het nationale team," zei de coach van La Roja tijdens de UEFA Nations League loting op dinsdag.

Lees ook: Brahim Diaz: Spanje dribbelt Marokko voorbij

Brahim Diaz maakte zijn debuut voor het Spaans elftal op 8 juni 2021 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Litouwen in Butarque (4-0), en nam datzelfde jaar deel aan het Europees kampioenschap. Hij heeft ook gespeeld in de Spaanse jeugdteams (U17, U19 en U21). De in Malaga geboren speler heeft nog nooit de kleuren van Marokko verdedigd. De keuze voor zijn sportnationaliteit ligt in zijn handen en zal in de komende dagen of maanden gemaakt moeten worden.

Bladna.nl