Zoeken

Belangrijke wijzigingen in Marokkaanse selectie

7 maart 2024 - 17:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui gaat de komende interlands ingrijpende wijzigingen doorvoeren in de selectie van de Atlas Leeuwen. Volgens diverse media zullen spelers die deelnamen aan de Afrika Cup in Ivoorkust niet worden opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijden later deze maand.

Regragui kondigde na de teleurstellende uitschakeling in de achtste finale van de Afrika Cup en de 2-0 nederlaag tegen Zuid-Afrika, hervormingen aan binnen de technische staf en de spelersgroep. In die context zou hij voor de komende trainingsstage geen beroep doen op een aantal spelers die in Ivoorkust actief waren.

Lees ook: Marokkaans elftal: Walid Regragui stelt plan B op

Volgens Foot Mercato is Selim Amallah, die door de Marokkaanse fans bekritiseerd werd voor zijn prestaties, niet opgenomen in de selectie. Ook Sofiane Boufal, die geblesseerd is, zal naar verwachting niet opgeroepen worden.

Ook worden er nieuwe talenten verwacht. Zo zou Brahim Diaz, volgens de laatste berichten, in de komende dagen zijn keuze voor het Marokkaans elftal bevestigen. Regragui zou ook van plan zijn om Eliesse Ben Seghir van AS Monaco te selecteren om de verdediging te versterken. De naam van Neil El Aynaoui, de middenvelder van RC Lens, wordt eveneens genoemd.

Lees ook: Paradox Atlas Leeuwen: clubsucces vs teleurstellende Afrika Cup

Marokko speelt op 22 en 26 maart vriendschappelijke wedstrijden tegen Angola en Mauritanië in het Grote Stadion van Agadir. Regragui zal de komende dagen de definitieve selectie bekendmaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team