Zoeken

Spanje zet Brahim Díaz onder druk

4 februari 2024 - 12:00 - Sport

©

Sinds zijn terugkeer bij Real Madrid schittert Brahim Diaz op het veld, en maakt deel uit van de plannen van coach Carlo Ancelotti. Zijn toekomst binnen het Spaans elftal blijft echter onzeker. Bondscoach Luis de la Fuente heeft Diaz, die Marokkaanse roots heeft, nog niet opgeroepen, waardoor de mogelijkheid bestaat dat de speler uiteindelijk voor Marokko kiest.

Brahim Diaz, die al voor de Spaanse jeugdelftallen heeft gespeeld, maakte zijn debuut in het Spaanse elftal in 2021 tijdens een wedstrijd tegen Litouwen. Sindsdien is hij echter niet meer opgeroepen voor het nationale team. Luis de la Fuente, de coach van de Spaanse nationale ploeg, heeft zich recent uitgesproken over de situatie. "Iedereen die zich bij het Spaanse team wil voegen, moet overtuigd zijn en mag niet onder druk worden gezet. Ik ken Brahim al lang en heb hem ontmoet in de Spaanse jeugdteams; ik weet dat hij voor Spanje wil spelen," aldus de coach volgens Sport.es.

Lees ook: Walid Regragui in Madrid om Brahim Diaz te overtuigen

Er gingen hardnekkige geruchten dat Brahim Diaz zich zou aansluiten bij de Atlas Leeuwen. Tot nu toe is deze informatie echter niet bevestigd. Brahim Diaz stond niet op de lijst van spelers die door bondscoach Walid Regragui werden opgeroepen voor de Afrika Cup in Ivoorkust.

Lees ook: Brahim Diaz op vakantie in Marrakech (foto)

De toekomst van de 24-jarige middenvelder in het Spaanse nationale team blijft dus onzeker. Mocht Luis de la Fuente hem niet oproepen voor de volgende wedstrijd van Spanje, dan zou Diaz uiteindelijk kunnen ingaan op het aanbod van Marokko, dat hem al maanden probeert aan te trekken.

Bladna.nl