Zoeken

Marokko treft voorbereidingen voor vaccinatiecampagne

26 november 2020 - 21:40 - Marokko

©

In de maand december begint een belangrijke fase in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus in Marokko. Het ministerie van Binnenlandse Zaken werkt aan een organisatiestrategie om de landelijke vaccinatiecampagne vlot te laten verlopen.

In totaal zullen er in Marokko 24 miljoen mensen worden gevaccineerd. Er gaat gebruik gemaakt worden van een vaccin dat is ontwikkeld door het Chinese laboratorium Sinopharm, waarvoor 600 Marokkanen hebben ingestemd om als vrijwilliger mee te doen aan de klinische proeven. Daarnaast heeft Marokko ook tussen de 17 en 20 miljoen doses van het vaccin van Astra-Zeneca besteld, die in de maand december zullen worden geleverd. Marokko is nog in onderhandeling met andere laboratoria zoals Johnson & Johnson, Sputnik en Pfizer.

Het vaccin is in eerste instantie gereserveerd voor politie-, medisch- en onderwijspersoneel, 65-plussers en mensen met chronische ziekten. Het is de taak van het ministerie van Binnenlandse Zaken om alle Marokkanen die binnen deze categorieën vallen op te sporen en in te schrijven in het register van mensen die als eerst in aanmerking komen voor vaccinatie. In dit proces zullen de mokadems een grote rol spelen. Zij moeten alle mensen die in aanmerking komen voor de eerste vaccinatieronde identificeren op leeftijd en medisch dossier. De oudste geregistreerden krijgen sowieso voorrang, gevolgd door de leeftijdscategorie 45-plus.

Het is de bedoeling dat de geregistreerde personen onmiddellijk worden gevaccineerd, zodra het vaccin beschikbaar is. De distributie van de vaccins is alle regio’s is in handen van het ministerie van Volksgezondheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team