Zoeken

Marokko krijgt 65 miljoen doses coronavaccin

29 december 2020 - 13:40 - Marokko

©

Marokko heeft 65 miljoen doses besteld van het vaccin tegen het coronavirus, meldt de minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb. Ongeveer 25 miljoen mensen zullen in het koninkrijk worden gevaccineerd.

In een verklaring kondigt het ministerie van Volksgezondheid aan dat de voorbereidingen van de vaccinatiecampagne goed verlopen. Op instructie van Koning Mohammed VI zullen de vaccins gratis verkrijgbaar zijn. Volgens minister Ait Taleb zullen eerst gezondheidswerkers, veiligheidsdiensten, ambtenaren, onderwijspersoneel en kwetsbaren en ouderen worden gevaccineerd. Daarna zal de rest van de bevolking aan bod komen.

De hulpdiensten hebben een training gevolgd om de vaccinatiecampagne soepel te laten verlopen. Op deze manier willen ze obstakels uit de weg ruimen. De vaccinatiecentra zijn voorbereid. Het ministerie van Volksgezondheid kreeg voor de organisatie van de campagne hulp van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Khalid Ait Taleb heeft tevens gegevens vrijgegeven over de koeling van de vaccins, die vanaf de ontvangst bij het vliegveld tot aan de levering aan de gezondheidscentra waar het vaccin toegediend zal worden, op de juiste temperatuur moeten worden bewaard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team