Zoeken

Vaccin tegen coronavirus in Marokko: Kamerleden eisen uitleg

10 december 2020 - 13:00 - Marokko

©

Kamerleden hebben een debat aangevraagd met de minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb en de wetenschappelijke commissie die verantwoordelijk is voor het beheer van de strijd tegen het coronavirus. De parlementariërs willen de minister en zijn ambtenaren ondervragen over de vaccinatiecampagne die deze maand nog van start moet gaan in Marokko. Ze willen vooral meer weten over de betrouwbaarheid en de effectiviteit van het vaccin.

Het initiatief voor de debataanvraag is genomen door de Kamerfractie van de PJD. De parlementariërs willen vooral weten welke technische en logistieke maatregelen de regering heeft genomen om een veilige en effectieve vaccinatie te garanderen, meldt het dagblad Al Massae.

Ook willen de volksvertegenwoordigers dat de precieze startdatum van de campagne bekend wordt gemaakt en eisen ze ze meer informatie over hoe de taken verdeeld zullen worden bij de uitvoering van het project. De belangrijkste eis van de Kamerleden is om de officiële technische en wetenschappelijke informatie over het vaccin dat gebruikt gaat worden, in te mogen zien.

De voorzitter van de Tweede Kamer, Habib El Malki, is door de Socialistische Fractie verzocht om het onderwerp als een urgente kwestie in een plenaire vergadering in te plannen. De parlementariërs willen ook weten hoe de lijsten zijn opgesteld van de mensen die als eerste in aanmerking komen voor het vaccin. Het is de bedoeling dat zorgpersoneel, leraren, agenten van veiligheidsdiensten en kwetsbare groepen, voorrang krijgen in de vaccinatiecampagne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team