Zoeken

Chinees vaccin met vertraging aangekomen in Marokko

7 januari 2021 - 14:40 - Marokko

©

Dinsdag 5 januari heeft Marokko de eerste lading coronavaccins uit China ontvangen. Naast de inentingen van het Chinese laboratorium Sinopharm heeft Marokko ook vaccins van het Britse laboratorium Astra Zeneca besteld. In de komende dagen wordt de vaccinatiecampagne in het koninkrijk opgestart.

De eerste partij van het Chinese vaccin is later aangekomen in Marokko dan werd verwacht. De vaccins zijn vervoerd door de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM).

In een toelichting heeft de minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, laten weten dat de levering was vertraagd door technische problemen in verband met de "afgifte van handelsvergunningen, marketing en gebruik". Hij benadrukte dat Marokko geen gebruik maakt van een vaccin dat niet geautoriseerd of onbruikbaar is.

Marokko heeft in totaal 65 miljoen doses van het vaccin van Sinopharm en Astra Zeneca aangekocht zodat 25 miljoen Marokkaanse burgers ingeënt kunnen worden, liet de minister weten.

Als eerst zullen gezondheidswerkers, openbare en veiligheidsautoriteiten, leraren, ouderen en kwetsbare groepen worden gevaccineerd.

Bladna.nl