Zoeken

Marokkaanse drone-aanval: doden en gewonden in grenszone

13 april 2022 - 17:00 - Marokko

©

Bij een Marokkaanse drone-aanval op een voertuig in het grensgebied tussen Mauritanië en de Sahara, zou zondag een vrouw zijn omgekomen en drie mannen gewond zijn geraakt. De slachtoffers zijn allen afkomstig uit Mauritanië.

De aanval vond plaats ten zuiden van de stad Bir Lahlou, dicht bij de grens met Mauritanië, vertelde een veiligheidsbron in Zouerate, 600 kilometer ten noorden van Nouakchott, de hoofdstad van Mauritanië, aan EFE.

Lees ook: Militieleden Polisario gedood bij Marokkaanse drone-aanval

De Mauritaanse vrouw die ernstig gewond raakte bij de aanval en twee mannen werden door Sahrawi militieleden overgedragen aan het commando van een Mauritaanse militaire kazerne in de grensstad Ain Ben Tili. De vrouw stierf kort daarna. Een derde gewonde man kon zich zonder hulp naar de Mauritaanse kazerne begeven.

De nieuwe aanval in de regio volgt op die van november waarbij drie Algerijnse onderdanen werden gedood en Algerije Marokko de schuld gaf. De situatie in dit deel van de Sahara is zeer gespannen sinds het Marokkaanse leger in november 2020 in Guerguerat een groep Sahrawi demonstranten uiteenjoeg.

Lees ook: Marokko-Algerije: vrees voor drone-oorlog

Het Polisario beschouwde deze Marokkaanse actie als een schending van het staakt-het-vuren dat in 1991 onder auspiciën van de Verenigde Naties was ondertekend en verklaarde Marokko sindsdien de oorlog.

Bladna.nl